Se alla

Bedrägerier genererade brottsvinster för den organiserade brottsligheten på över 6 miljarder kronor år 2022. Det är mer än vad gängen årligen tjänar på att sälja narkotika. Bedrägeribrott har med andra ord blivit en tillväxtbransch i den kriminella ekonomin. Bedrägeribrott är dessutom i princip är helt riskfritt, ytterst få förövare lagförs för dessa brott.

Dagligen läser vi om allt mer sofistikerade brott som inte sällan inriktar sig på äldre. Brottsoffer ser aldrig sina pengar igen och ofta känner en stor skam över det som de utsatts för. Bedrägerier kan ske på många sätt men inte sällan sker det via någon form av betalning eller överföring.

Malin Danielsson (L) funktionsrättspolitisk talespersson

Vi Liberaler i Svalöv har engagerat oss i frågan. I måndags lämnades en interpellation in på KF för att kartlägga vilkakrav vi som kunder ställer på vår bank i frågan. En interpellation som med all sannolikhet kommer att följas upp med en eller flera motioner. Vidare är vi också glada att få välkomna riksdagsledamot Malin Danielsson till ett medlemsmöte den 6/3 där frågan skall diskuteras i ett nationell perspektiv. Vi hoppas på god uppslutning och intressant diskutioner med konkreta förslag, för en förändring måste till och det omgående.

/ Håkan Sträng

Medlemsmötet hålls den 6/3 i kommunhuset 18:30,
såväl befintliga som blivande medlemmar är självklart välkomna.